Общи Условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА БУТИКОВИ ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА
LARA-EU.COM
Скъпи потребители,
Използвайки сайта lara-eu.com и/или при всяка направена поръчка Вие се съгласявате да бъдете обвързани с условията, посочени тук. Те уреждат правилата за използването,сключването на сделки за покупко-продажба,както и условията за електронна търговия.Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали условията за ползване, преди да направите своята поръчка. Тези общи условия са валидни и важат за поръчки направени и чрез всички наши профили в социалните мрежи, както следва Фейсбук(Lara by Magıc Steps и Λαρα Μπουτίκ ) / Инстаграм ( Magic_Steps_Kids и Lara Boutique Eu) Както и Viber и WhatsApp към телефоните за контакт посочени в сайта.
Страните по тези общи условия са „Жасмин Жечева“ ЕООД с данни ЕИК:BG200648515 , Адрес на кореспонденция: Гр.Варна, ул. Преслав Номер 45 , МОЛ: Женя Тиряки , и всяко друго физическо или юридическо лице или правно образувание,което поръчва,купува или връща стоки. Тези страни ще бъдат наричани тук съотвтно – продавач и потребител. Общите условия могат да бъдат променяни едностранно от страна на продавача , когато се налага това , а промените се отбелязват в сайта и влизат в сила веднага след публикуването им. Всеки потебител трябва да се увери, че е запознат с тях и ги е прочел всеки път, когато поръчва,купува или връща продукт.
Общите условия в сайта LARA-EU.COM са задължителни за всички потребители на сайта за цялото време на ползване на сайта-от момента на влизането до момента на напускане на сайта.

Всяка поръчка от потребител на сайта LARA-EU.COM има силата на договор между двете страни, като извършването на заявката от страна на потребителя има силата на волеизявление от негова страна за сключването му.
Всички цени, обявени в сайта са крайни с включено ДДС. Цените на стоките не включват доставка до адрес на клиента. Доставката се заплаща допълнително.
ПОРЪЧКА
Поръчки могат да бъдат правени само от лица навършили 18 години. Начините,по които можете да направите поръчка са чрез сайта като изберете продукт и го добавите в кошницата,въведете желания от вас начин на доставка, метод на плащане и адрес и натиснете бутона „купи“ или на посочените в сайта телефони за контакт. (обаждане , viber , whatsapp) След като направите поръчка, ние ще се свържем с вас, за да направим потвърждение. Потребителят носи лична отговорност за това, че данните свързани с поръчката и доставката, които е предоставил са верни и пълни към момента на подаване на поръчката.
Ако поради някаква причина вашата поръчка не може да бъде изпълнена или бъде забавена, ще се свържем с вас по телефон. Ако плащане вече е настъпило,ще възтановим сумата използвайки същия метод на плащане , по който тя е постъпила.
Жасмин Жечева ЕООД си запазва правото да ограничи или анулира определена поръчка на потребител по своя преценка, ако това би донесло вреди или негативи на фирмата (Жасмин Жечева ЕООД). Ако възникне подобна ситуация потребителят има право да поиска обяснение, съотвено такова ще му бъде предоставено. Продавачът не носи отговорност за това свое решение и вредите,които биха могли да настъпят от него.
Уважаеми клиенти,при някой продукти цената се променя според размера. Моля, винаги обръщайте внимание на крайната цена.
ДОСТАВКА

1.СРОК НА ДОСТАВКА- Срокът за доставка е описан под всеки продукт.

За продукти налични във физическият ни магазин в гр.Варна
За България: 1-3 работни дни.
За Гърция: 3-7 работни дни
За други страни: Според дестинацията и куриерската фирма

За продукти, които се изработват по поръчка:
За България: 5-10 работни дни
За Гърция: 8-13 работни дни
За други страни: Според дестинацията и куриерската фирма.

В редки случаи е възможно удължаване на този срок , ако има такова обстоятелство потребителят ще бъде уведомен своевременно. В редки случаи е възможно и даден артикул,който се вижда като наличен в онлайн магазина да се окаже изчерпан. Това може да се дължи на реализирането му чрез другите канали за поръчка или липса на пазара на определен материал за изработка или други независещи от продавача причини. В тези случаи продавачът не се ангажира с друго освен да уведоми потребителя и при наличие на предварително заплащане да му се възтанови сумата.

Hяĸoи нaceлeни мecтa ca cъc cпeциaлeн peжим нa дocтaвĸa oт cтpaнa нa ĸypиepcĸитe фиpми ("пo гpaфиĸ"). Ако вашето населено място е в такъв режим на посещение доставката може да отнеме повече от 5 работни дни. Πълен cпиcък c гpaфиĸa зa дocтaвĸa за всички населени места в България нa ĸypиepcĸа фиpма Спиди АД, може да видите в официалния сайт на куриерска фирмата.


2.НАЧИН НА ДОСТАВКА

За България куриерска фирма SPEEDY
Цена за пратки до 1кг – приблизително 5.50лв до офис на SPEEDY
Цена за пратки до 1кг – приблизително 7.00лв до посочен от вас адрес
Това са ориентировъчни цени с включени опции преглед и тест. Моля,вземете под внимание,че ако пратката е по-голяма, цената ще бъде различна и ако желаете допълнителни услуги от куриерските фирми също ще има разминаване.
За пратки над 200лв доставката до офис на Спиди е безплатна.

Ако потребителят желае да използва услугите на куриерска фирма Еконт, трябва изрично да информира за това продавача и да има предвид , че куриерската такса с еконт е по-висока.

За чужбина

За Гърция , куриерска фирма ACS
Приблизителна цена на доставка 10 Евро. Цената на доставка ще бъде включена към цената на продукта поради договорните ни отношения с ACS. Тази цена може да варира според големината на пратките.

За държави извън България и Гърция: Български пощи ,Speedy и DHL.
ВАЖНО: Цените и времето на доставка в различните държави (освен България и Гърция) се различава според дестинацията, начина на доставка и куриерската фирма, Поради тази причина приблизителни срокове и цени не могат да се посочат тук, а ще бъдат съгласувани със всеки потребител по отделно.


3.ПЛАЩАНЕ

Цените на продуктите обявени в сайта са крайни и включват всички данъци и такси,предвидени в българското законодателство.

Начини на плащане:
1. Плащане при получаване - директно на куриера
(Чрез наложен платеж или пощенски паричен превод)
*За клиенти от Гърция опция плащане при получаване е възможна с ACS 
2.По банков път 
*Ако решите да заплатите по банков път плащането трябва да бъде извършено предварително
*За клиенти от чужбина - възможно е заплащане само по банков път, като в сумата трябва да бъде включена и стойността на доставката/
Банкови сметки:
В лева:BG06UNCR70001523406399
В евро:BG86UNCR70001523738833
При направена покупка от сайта за България и Гърция са валидни опциите за плащане при получаване (наложен платеж)

За пратки в България с куриерска фирма Спиди се използва опцията за наложен платеж с пощенски паричен превод и по тази причина за Фиcĸaлeн бoн служи разписката, която издава куриерът при получаване на сумата на поръчката при предаване на пратката, съгласно изискаванията за издаване на фискелен бон при Πoщeнcĸи Πapичeн Πpeвoд нa ocнoвaниe HAPEДБA № H-18 oт 13 дeĸeмвpи 2006 г. зa peгиcтpиpaнe и oтчитaнe нa пpoдaжби в тъpгoвcĸитe oбeĸти чpeз фиcĸaлни ycтpoйcтвa, Чл. 3. (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. и дoп., бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.; дoп., бp. 27 oт 2012 г., в cилa oт 03.04.2012 г.; дoп., бp. 54 oт 2012 г., в cилa oт 17.07.2012 г.) (1) (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.;
изм. изцялo, бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.) Bcяĸo лицe e длъжнo дa peгиcтpиpa и oтчитa извъpшвaнитe oт нeгo пpoдaжби нa cтoĸи или ycлyги във или oт тъpгoвcĸи oбeĸт чpeз издaвaнe нa фиcĸaлнa ĸacoвa бeлeжĸa oт фиcĸaлнo ycтpoйcтвo (ФУ), ocвeн ĸoгaтo плaщaнeтo ce извъpшвa чpeз ĸpeдитeн пpeвoд, диpeĸтeн дeбит или нaличeн пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз дocтaвчиĸ нa плaтeжнa ycлyгa пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa плaтeжнитe ycлyги и плaтeжнитe cиcтeми, или чpeз пoщeнcĸи пapичeнпpeвoд, извъpшeн чpeз лицeнзиpaн пoщeнcĸи oпepaтop зa извъpшвaнe нa пoщeнcĸи пapични пpeвoди пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa пoщeнcĸитe ycлyги. Моля запазете тази разписка, в случай, че в последствие решите да върнете обратно получената от вас поръчка, за възстановяване на заплатената от вас сума ,.
Всяка изработена поръчка извън обявените модели в сайта LARA-EU.COM е поръчка по индивидуални изисквания на потребителя. Всяка поръчка , която е изработена с размери на клиента,извън стандартите обявени в сайта , също е поръчка по индивидуални изисквания на потребителя и.съгласно КЗП т поръчки не подлежат на връщане и на замяна. За тях се изисква 50% заплащане предварително.

ОТКАЗ ОТ ИЗВЪРШЕНА ПОРЪЧКА
Потребителят има право да се откаже от извършена поръчка.
Това става по 2 начина:
По телефон: +359 885985828 за България и чужбина
+306 992854194 за Гърция

Чрез и-мейл: info@magicstepskids.com
При положение,че поръчката ви не е изпратена и сте заплатили предварително, възтановявава ви се цялата получена сума.
Ако поръчката ви вече е изпратена, удържа ви се сумата за транспорт в двете посоки ( отиване и връщане на продукта)
УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ ,ЗАМЯНА И РЕКЛАМАЦИЯ НА ЗАКУПЕНА СТОКА
Връщане: Потребителя може да заяви връщане и върне определен продукт в рамнките на 14 дни от датата на получаването му. В този случай той трябва да заплати транспортните разходи и в двете посоки. Продукта трябва да бъде върнат с куриерска фирма Спиди на адрес: Гр.Варна ул.Преслав Номер 45.При положение че продукта е заплатен от страна на потребителя в пратката трябва да се посочи информация за банкова сметка , по която да се възтанови сумата. Възтановяването на сумата е в рамките на 14 дни от получаването на върнатия продукт, Ако сте ползвали опция безплатна доставка при получаване, сумата ви се възтановява след като се удържи разхода по доставката й.
Замяна: Потребителят може да поиска замяна на определена стока, В този случай той трябва да ни уведоми по начините за контакт с нас посочени в сайта за вида и размера на продукта,с които ще бъде направена замяната. Транспортните разходи по замяната,връщането и получаването са за сметка на потребителя/клиента. Продуктът,който клиентът желае да замени, трябва да бъде върнат с куриерска фирма Спиди на адрес: Гр.Варна ул.Преслав Номер 45 , едва след това ще му се изпрати новият артикул.
Рекламация:Клиент закупил стока от LARA-EU.COM има право да предяви рекламация в 14 дневен срок от получаването й. Условията за предявяване на рекламация: несъответствие с поръчания модел,размер или дефект на продукта. При предявяване на рекламация клиентът може да поиска възтановяване на платената сума , смяна на стоката или отстъпка от цената. При всички варианти на рекламации стоката ще бъде проверена за основателност на рекламацията. В случаите на рекламация с доказана основателност разходите по връшането са за сметка на LARA-EU.COM
Клиент закупил стока от онлайн магазин LARA-EU.COM има право да я върне ,само ако са спазени следните условия:
Запазена е разписката за плащането от куриерската фирма за стоката обект на връщане
Запазени са всички етикети, аксесоари и опаковка . (Ако е имало аксесоари.)
Запазен е добрия търговски вид на стоката- Дрехата или артикула не е третиран по какъвто и да било начин,. Не е носен/а , пран/а , гладен/а , скъсан/а

Уважаеми клиенти, моля имайте предвид, че в цвета на продуктите може да има разминаване, което се дължи на светлината или цветовете идващи от вашите монитори.

ЦЯЛОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА САЙТА LARA-EU.COM Е СОБСТВЕНОСТ НА LARA-EU.COM И ЖАСМИН ЖЕЧЕВА ЕООД, ВСИЧКИ ТЕКСТОВЕ И СНИМКИ СА СЪС ЗАЩИТЕНИ АВТОРСКИ ПРАВА! ВСЯКО ПОЛЗВАНЕ,КОПИРАНЕ ИЛИ СЪХРАНЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯ БЕЗ ПИСМЕНОТО РАЗРЕШЕНИЕ НА ЖАСМИН ЖЕЧЕВА ЕООД Е ЗАБРАНЕНО!

Политика за защита на лични данни

Политика за защита на лични данни
ОТНОСНО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НАСТОЯЩИЯТ ОНЛАЙН МАГАЗИН LARA-EU.COM
 
Последна актуализация на 25.05.2018г.
 
СЪДЪРЖАНИЕ:
1.ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
2.ДАННИ ЗА АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ
3.ДАННИ ЗА НАДЗОРЕН ОРГАН
4.ДЕФИНИЦИЯ ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
5.КАТЕГОРИИ ЛИЧНИ ДАННИ, КОЙТО ОБРАБОТВА АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ
6.ОСНОВАНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
7.ЦЕЛИ ПРИ СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТВАНЕ НА  ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
8.ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИНИ ДАННИ НА ТРЕТИ СТРАНИ
9.СРОК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
10.ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ 
11.ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА  ПОТРЕБИТЕЛЯ
12.МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
13.СЪГЛАСИЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ
 
 
1.ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
 
От 25 май 2018 г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.
В качеството си на администратор на лични данни, 
Жасмин Жечева ЕООД  отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно. Жасмин Жечева ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.
 
2.ДАННИ ЗА АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ
 
Наименование Жасмин Жечева ЕООД
ЕИК/БУЛСТАТ : BG 200648515
Седалище и адрес на управление: Ямбол, Перелик 18
Адрес за упражняване на дейността: Варна, Преслав 45
Данни за кореспонденция: Варна,Преслав 45
E-mail: info@magicstepskids.com
Телефон.: 00359885985828
3.ДАННИ ЗА НАДЗОРЕН ОРГАН
 
Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
 
 
4.ДЕФИНИЦИЯ ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
 
Според новия регламент „лични данни“ са всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице.
5.КАТЕГОРИИ ЛИЧНИ ДАННИ, КОЙТО ОБРАБОТВА АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ
 
/ПРЯКО СЪБИРАНИ ДАННИ/
Съгласно Регламента, събираме, съхраняваме и обработваме следните предоставени от Вас данни,
име на фирмата/организацията
лично и фамилно име
информация за обратна връзка -  телефон и имейл адрес
адрес – /в случай на доставка на стоки и осъществена сделка между страните/
6.ОСНОВАНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
 
АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ събира и обработва Вашите лични данни във връзка с дейността на дружеството – внос,  продажба, монтаж, след продажбен сервиз и гаранция  на стелажни елементи, както и на всички други продукти и услуги, свързани с оборудване на складово стопанство.
Основанията за осъществяване на тези дейности са
Изрично получено съгласие от Вас като клиент /чрез онлайн платформата на дужеството или чрез собственоръчно подписано съгласие/
Изпълнение на задълженията на АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ по договор с Вас;
Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ За целите на легитимния интерес на АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ
 
7.ЦЕЛИ ПРИ СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТВАНЕ НА  ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
 
АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка със
Регистрация за нашия безплатен бюлетин
За информиране на промоции и нови продукти
Предоставяне на оферти
Сключване на договор
Счетоводни цели
Статистически цели
Доставка на продукти и услуги
Гаранционно и извънгаранционно обслужване
 
И накрая основната цел за събирането на Вашите лични данни е за да изпълним поетите пред Вас ангажименти и да Ви предоставим услугата, която очаквате.
 
8.ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИНИ ДАННИ НА ТРЕТИ СТРАНИ
 
Ние няма  да разкриваме Вашата лична информация на трети страни, без Вашето изрично съгласие.
Изключение правят случаите, при които определена информация се предоставя на адвокати, агенции за събиране на вземания, митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за справяне с потенциални нарушения, други нарушения на договора или незаконно поведение. Ние също така можем да разкрием информация, изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.
9.СРОК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
Вашите данни  ще бъдат съхранявани до момента, в който ни задължава закона или до изчерпване на нашите взаимоотношения, свързани с поддръжката на гаранция за закупените от нас продукти или услуги.
В момента, в който оттеглите желанието си да бъдете наш клиент, Вашите данни ще бъдат изтрити.
10.ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ 
 
Съгласно новия Регламент за защита на личните данни (EU 2016/679 – GDPR), Вашите права по отношение на личните данни, включват:
Информираност;
Достъп до собствените ви данни;
Коригиране (ако данните са неточни);
Изтриване на Вашите лични данни (право „да бъдеш забравен“);
Ограничаване на обработването от страна на администратора;
Преносимост на личните данни между отделните администратори;
Възражение спрямо обработването на Вашите лични данни;
Субектът на данни има право и да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за субекта на данните или по подобен начин го засяга в значителна степен;
Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата на субекта на данни са били нарушени.
 
11.ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА  ПОТРЕБИТЕЛЯ
Ако предоставяте данни за друго лице, Ваше задължение е да информирате човека, за когото ни предоставяте данни, относно съдържанието на настоящата Политика, както и да извършите всичко друго необходимо, свързано с това предоставяне, спрямо местното законодателство.
Ваше задължение е информацията и данните, които ни предоставяте, да са верни и точни.
 
12.МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ Ви уверява,  че е предприело организационни и технически мерки, с които да защити в максимално възможна степен неоторизиран достъп или разкриване на информация. Изискваме и от контрагентите ни, доставчици на услуги, наличието на необходимото обезпечаване на сигурността на личните Ви данни.
 
13.СЪГЛАСИЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Чрез отмятането на чек отметка в чек бокса на страницата в настоящият уеб сайт.  “Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни” съм съгласен предоставените от мен лични ми данни да се обработват и съхраняват спрямо указаните в документа условия.